mandag 30. mars 2009

BoligPLUSS

Ettersom jeg skulle være gressenke i kveld, tenkte jeg at jeg skulle kose meg ekstra, og kjøpte med meg BoligPluss. Jeg synes dette bladet blir bedre og bedre (terningkast fem ;o). Prisen er god, bladet er inspirerende og informativt og er et helt klart førstevalg for tiden. Jepp! Så løp og kjøp og/eller sjekk www.boligpluss.com !

søndag 29. mars 2009

Earth Hour ~ vårt lille bidrag

I går kveld var det et av husets barn, Nanniunge nr 3, som var den ivrigste pådriveren for å slå av lysene i huset. Nanniunge nr 2 ble fryktelig irritert, men skjønte etterhvert poenget ;o)
Vi fikk en stemningsfull og fin time... Klokka på bildene må dere se helt bort fra, den lever sitt eget liv og er temmelig på bærtur (og Nanni har IKKE teknisk innsikt nok til å få stilt den, fillern!!)

Legg merke til skiltet :o)
...

På kjøkkenet ~

Pianoet i stua ~
God søndag til dere alle! Nå skal vi ut og gå tur i sola ~




fredag 27. mars 2009

Trappegang i nostalgisk blått ~

Trappegangen min er nostalgisk blå og høy. Jeg har hengt opp familiebilder og kunst laget av både store og små langs de rause veggene. På dette bildet er føttene til den minste Nanniungen da hun var baby ~ slike små føtter er bare så nydelig og jeg fikk fotografen til å ta et par fotbilder da vi var på babyfotografering.

Denne jakka strikket en eldre dame til mamma da hun gikk gravid på sykestua i Svolvær. Mamma jobbet der og den eldre var innlagt. Jakka fikk en lang og kjærlig historie, jeg hadde den på meg da mine foreldre tok meg med hjem fra samme sykestue (etter fødselen, vel og merke), og alle fire Nannibarn har hatt på seg samme jakke når vi har reist fra sykehuset etter fødsel. Jakka har fått en tradisjon og blitt en tradisjon :o)
Nå er imidlertid Nanni ferdig med å føde barn, så nå blir vel barnebarna de neste... i mellomtiden er jakka på hedersplass i et lite glasshus fra IKEA...

Trappegangen sett ovenfra, bilder av familien og kunst av ungene og av en lokal kunstner ~

Trappegangen med babyjakka <3>

Nære og kjære på vei opp eller ned trappa ~

Ha en deilig fredagskveld! I morgen skal jeg på spa med ei av venninnene, gleder meg til en deilig dag med litt (bare litt og IKKE etter mitt forslag) trening, mye avslapping, vann, basseng, lunch, prat, kos og krimbok!

Klemmer!





torsdag 26. mars 2009

Det er deilig å være norsk i Danmark ~

I dag har jeg noen rolige formiddagstimer alene hjemme, det er sjeldent og det er deilig! Jeg drømmer litt om vår og sommer, terrassen er nå nesten fri fra snø, potter står i vinduskarmen med frø vi har sådd, det er snart påske og da tar vi turen til København ~ herlig! København er en deilig påskeby og jeg gleder meg til å gå på Illum og se alle vakre påskeegg og påskepynt! (og sikkert shoppe litt, svake menneske... ;o)
I dag har jeg kost meg med nettsiden til GreenGate, http://www.int.greengate.dk/, da jeg var litt i Danmark og påsken inne i hodet mitt. Åååå, jeg gleder meg! Det er deilig å være norsk i Danmark!
Andre nyttige linker om du skal til København, kan være: http://www.rundvisergruppen.dk/, http://www.karen-blixen.dk/ og http://www.woco.dk/.
Awaniceday!


mandag 23. mars 2009

Dans på roser: Å gjøre sine gleder enkle

Og et lite Dagens fra Dans på roser også ~ nydelig:

Dans på roser: Å gjøre sine gleder enkle
Passe ruskete og forkjøla er jeg, men jeg må en tur innom bloggen. Det er er så kos å titte litt rundt i de mange blogghjem ~ så mange flinke damer (med flinke menn som også gjør sitt for at hjemmene blir som de blir). Takk til dere som skriver noen ord her hos meg, det setter jeg stor pris på!
Dagens lille dikt for oss som av en eller annen grunn ikke er helt i form:
"Når vi ligger flat ut på ryggen,
er det ingen annen mulighet
enn å se opp og fram."
Roger W. Babson

Ruskeklem fra Nanni :)


torsdag 19. mars 2009

Vår!

Det er VÅR ute! I all hast før jeg må løpe på jobb ønsker jeg god vår til alle der ute! Allergimedisin er kjøpt, jeg er klar, det er vår!
Påskepynten på bildet er fra i fjor. Ungene og jeg malte isoporegg, limte på fjær og festet med gulltråd ~ voila!
Klem

søndag 15. mars 2009

Fra hespetre til rosenknopp ~

Det er ingen hemmelighet hva litt omtanke og kjærlighet kan gjøre. Etter å ha vært så sliten-så sliten av masse jobb og dagligliv (og en dose hormoner som følger med det å være kvinne) og selverklært hespetre (men god humoristisk undertone, jepp), har nå Manden igjen kommet sin bedre (?) halvdel til unnsetning med noen kjærlige ord. Herlighet som det hjelper!
I tillegg har vi har vært på en aldri så liten harrytur og kost oss med litt svenskehandel. Jeg hadde et ørlite shopoholicanfall, men kom billig og greit ut av det. Det ble påskepynt og påskeegg til barna ~ og mannen. Bilder kommer :o)
På denne deilige fridagen fant jeg også frem en av hagebøkene mine. Den kjøpte jeg i 2007, da livet var noe røfft. En bok om hagerommet og dets gleder. Det var nydelig å ta den frem i dag og tenke litt sommer. Enjoy!



fredag 13. mars 2009

Oppmerksomhet i hverdagen, hespetredame og rosenknopp ~

Det hender at Nannimor ikke er helt i vater. I dag har det vært en dag i passe seilas mot egen grunnstøting. Jeg har rett og slett ikke vært i humør. Det er ikke ofte, heldigvis, men når det skjer (what happend???), er det godt at Manden er full av overbærenhet og til og med sendte følgende sms denne formiddagen: Jeg ser du trenger et smil. Jeg elsker deg. Sukk hjerte....
Blomstene er fra Manden fra en annen anledning. Blomster fra Manden er veldig kos å få (jeg burde kanskje vise ham dette innlegget...?)
Under her har jeg satt inn et bilde fra mormors snurrepiperier som står lagret i Lofoten. Dette er et hespetre! Og gjett om jeg har følt meg som et det siste døgnet! Nå har jeg imidlertid krøpet opp i sofaen og koser meg med tv, fredagsaviser og bloggen.... Og med en rundtur i Bloglandia, blir man jo i godt humør, ~ så mye vakkert å se på!
Ha en god kveld, alle medsøstre!
Klem




mandag 9. mars 2009

Fantastiske duker ~

Til slutt før jeg tar til vettet og legger meg i kveld (natt), må jeg få linke til Mias landliv. Mia skaper de mest fantastiske duker, ta en titt selv:

En reise i franske baderom-møblers verden med fru mor ~

Da fru mor kjøpte ny leilighet i Antibes, fantes det en fantastisk klassisk diger vask på badet oppe. Denne syntes fru mor var upraktisk (ettersom jeg helt fint kunne leve med det upraktiske, ble jeg tilbudt å overta monstervasken, men jeg innså at flyselskapenes restriksjoner på vekt ville bli en utfordring). Dermed bar det ivei til en eksklusiv fransk interiørbutikk. Mens min fru mor med make jaktet på vasker med praktisk opprinnelse, forlystet jeg meg med å ta bilder (var det lov der inne, min tro...?) av andre toalettmøbler. Her følger et lite utvalg.
Blomstervask ~

Blomstertoalett ~


Og vår venn Versace var selvsagt godt representert ~
Jeg håper vasken i mitt liv fortsatt er lagret i boden i Antibes, om jeg kjører ned med bil og henger får jeg den nok med meg...


Marskonkurranse ~


Mars-konkurransehttp://lindabelin.blogspot.com/2009/03/mars-konkurranse.html

Det er fine premier og en flott webbutikk tilknyttet, se link på siden min.

søndag 8. mars 2009

Konfirmasjonstips ~

På vei til å bli voksen......

Denne fantastiske kaka bakte venninne Sigrunn, hun er konditor med sjokolade som spesialitet og kaka var en drøm og varte lenge... Denne lille saken veide sitt...og vi veide vårt etterpå... ;o)


Bord nummer ett ~ . Jeg hadde tre ulike bord med ulikt service (ca 12 på hvert bord), investerte i ulike glass til de tre bordene, lot temaet være hvitt og grønt, shabby chic og sjarme... Slik ble tre ulike bord en deilig helhet i vårt første store selskap hjemme.


Bord nummer to ~. I vårt kjære naboland fant jeg lys med kroner på. Lysene sto på alle tre bordene, tilbehør var gamle sølvfat som jeg har arvet, funnet på loppemarked osv.


Bord nummer tre ~. Her sto selve kronen, en herlig jernkrone passe rustet som jeg kjøpte av Thomas, vår lokale blomstermann . Han hjalp meg med ideer til blomstene, stor takk! Bordene var også pyntet med lysestaker i sølv og med prismer på. Thomas kan du finne på http://www.blomsterhuset.no/.

Den herlige kronen som jeg kjøpte av Thomas (på mitt minibudsjett ville han låne den bort til meg, men jeg ble så fasinert av denne pyntegjenstanden, at jeg måtte investere i den...)

Selve bordplanleggingen og gjennomføringen var den beste delen av konfirmasjonen, foruten å få være stolt mamma til ei herlig jente...