torsdag 24. november 2016

Nei til Black Friday!Om jeg hadde fått betalt for antall pling i mobilen i dag for alle Black Friday-tilbud som har ramla inn, hadde jeg kunne finansiert en gallamiddag til fem. Minst! Og om vi legger på all reklame i radioen i tillegg, ja da snakker vi kronasje!
Det kan da ikke være en sjel som handler i dag?
For i morra er dagen!

Jeg vet ikke hva det er med oss sidrumpa bondeknøler fra nord, men når vi først finner på å favne et eller annet amerikansk, da gjør vi det med hele vårt hjerte og sjel og med lommeboka. Det er Halloween og nå Black Friday,
Men hvorfor ikke Thanksgiving - eller høsttakkefesten, som den heter på norsk?

Trolig tjener man ikke mange nok penger på den. Kalkun er tross alt billig kjøtt og familieverdier gratis.

Mitt forslag er at vi gjør om Black Friday til White Friday og lager det til en hvit dag, slik man har hvite perioder som innebærer avholdenhet.
Erru blitt helt gæern, tenker du kanskje. Men her og nå mens jeg skriver, ramler sms nr 548 inn med Black Friday-reklame inn på mobilen og jeg er enda mer sikker i min sak.

Ja til Blåmandag der man heller selger det man har for mye av og får rydda i overfloden. Det innebærer og gjenbruk og gjenbruk liker vi.
Ja til verdier som ikke koster penger, som turer sammen til Ekebergåsen med kaffe på termos eller et slag Uno mens latteren runger i veggene.

Så mens halve Norge hutrer i kø klokka sju fredag morgen for å skaffe de billigste tingene vi ikke trenger, nyter jeg kaffen min i fred og ro i kjøkkenvarmen og tenker gjennomføre en kjøpefri dag.

Kanskje du blir med meg på det?

God hvit fredag og takk for at du leste! ♡

For festlige fredager, følg meg på snap: annesudmann

Klemmer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar