torsdag 3. november 2016

Det blir ikke hull i en tann som er vekk


Har du hørt uttrykket frem og tilbake er like langt? Det er illustrerende for min tannrotvandring de siste ukene og la det være sagt igjen - det er min egen skyld at dette tannstyret eskalerte i utgangspunktet. Fruen tendenserer til å tro at alle auer og vondter går over av seg selv.
Plomber som har falt ut, går ikke over.
Tvert imot ligger de beskyttende flatene ikke der og alskens bakterier og matrester roper henrykt hallo Karius, her kan vi bygge hus, det er til og med en jeksel! Atriumhus blir det!

Lykkelig Karius

Vi trodde jo alt var såre vel forrige tirsdag da tanna, atriumhuset, var fjernet, men nei. Det verket og det dunket og i min enfold trodde jeg det skulle gå over bare det gikk litt tid.
Det gjorde ikke det.
Nytt røntenbilde viste at en del av rota satt igjen. Underetasjen i atriumhuset var delvis intakt og der hadde rakkerne gjemt seg,I går skulle elendet ut og der jeg satt i tannlegestolen fokuserte jeg på å tenke på noe annet enn smerten. 
Gamle, gode ting som er fine å tenke på, gamle sanger, Navnet Jesus, den er fin. En tekst har vel knapt passet bedre. Navnet Jesus BLEKNER aldri, tæres ei av tidens TANN. Erre mulig.
Jeg fikk i hvert fall fokus over på noe annet enn jekken som jobbet i kjevebeinet mitt og som ikke ga seg før etter tre røntgenbilder var tatt.

Etterpå så jeg ut som et dårlig organisert after-halloweenparty, lettere bedugget av smertestillende med sydd tannkjøtt og bortoperert rot. For å toppe hele settingen, ble jeg vaklende med mannen min inn på apoteket hans der han hemningsløst har skrytt til apotekdamene sine om sin nyervervede fru, Mary Kay-damen. Han har delt ut brosjyrer på mine vegne og de hadde nok sett for seg en lekker liten sak i skreddersydd drakt og med rosa bil.
I stedet veltet realiteten inn fra en grå varebil, iført raus vinterjakke, slapsete vintersko og med et ansikt som glatt kunne konkurrere med Frankensteins fru. Størknet blod fra hoven munnvike, pekende oppover mot et opphovnet kinn. Får jeg noen kunder blant de damene der, er det ikke min fortjeneste, det skal være sagt.Så sitter jeg her i senga mi og skriver. Jeg gikk glipp av venninnekveld i går og venninneweekend på Hvitsten denne helgen, med mindre det dukker opp et rosa helikopter for å frakte meg dit.

Lag deg en god helg der du er.
Gå til tannlegen.
Hvil.

Takk for at du leste!

Klemmer


2 kommentarer:

  1. Auuu....god bedring. Fikk vondt i tenna jeg nå...uff det der er ikke morro

    SvarSlett
    Svar
    1. Gå til tannlegen før det blir for ille! Lær av en ufrivillig ekspert ;-) God helg, Helle! :)

      Slett

Hvordan skal man nå mestre dette livet?

Det blir bedre tid i ferier til ting som bare farer forbi ellers.  I hvert fall om man stopper litt opp. Jeg puster og stopper det jeg ka...

AnneS mest populære innlegg